0 0
Read Time:42 Second

Almanya’nın Hagen kentinde, 9 Ocak 2013 günü Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez anıldı.

Fidan Kadın Meclisi tarafından düzenlenen anma, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. TJK-E, Saziya Malbeta Şehidan, Hagen Alevi Dergahı üyelerinin de katıldığı anmada yapılan konuşmalarda Paris katliamı ile hedeflenenin Kürt kadının özgürlüğü olduğu belirtildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşılık bir komplo olduğu da vurgulanan konuşmalarda, “3 devrimci kadına sözümüz olarak kadın örgütlülüğünü büyütme öz savunmasını geliştirme, Kürdistan’daki öz yönetimleri sahiplenerek, her alanda cevap olacağının sözü veriyoruz” denildi.

Aynı zamanda Paris katliamı aydınlatılıncaya kadar, sorumluları uluslararası mahkemede yargılanana kadar başta Kürt kadınları olmak üzere tüm Kürdistan halkı olarak mücadelenin sürdürüleceği sözü verildi. Ardından da sinevizyon gösterimi yapıldı. Sık sık, “Şehit namirin”, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

About Post Author

TJK-E

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir