0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Pakistan Demokratik Kadın Cephesi, “İşgalci Türk devletini hep beraber durduralım. Şartlar ne olursa olsun devrimci kadınların yanında her zaman yer alacağız” dedi.

Pakistan Demokratik Kadın Cephesi, Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlara dayanışma mesajı yayınladı. Kadın cephesi, DAİŞ’e karşı savaşan Kürt kadınlarının direnişini kutladıklarını ve onların yanında olduklarını söyledi.

Türk devletinin işgal saldırılarının devam ettiğine dikkat çekilen mesajda şunlar belirtildi. “Türk devleti yüzlerce sivil halkı katletti, binlercesi göç yoluna düştü. Türk devleti DAİŞ terörünü tekrar diriltti. Kürtlerin katledilmesi yeni değil. Bu süreçte de farklı bir konseptle Kürtler katlediliyor. İşgalci Türk devleti topraklarının dışında bu sefer Kürtleri katlediyor.

Rojava devrimi uluslararası sol kadın hareketi açısından önemli bir yere sahiptir. Çünkü Rojava devrimi bir kadın devrimidir. Bu yüzden tüm dünya kadınları için önemli bir kazanımdır. Rojava tüm halkları kapsayan ve tüm inançlara saygı duyulan bir modeldir. Aynı zamanda YPJ’li kadınlar sosyalist devrimi yaratarak tüm kadınlara öz savunma için pratik kaynak oldu.

Türk devletinin işgal saldırıları Kürt halkının varlığını tehlikeye sokarken DAİŞ’in de yeniden canlanmasına yol açıyor.”

Pakistan Hükümeti’nin de Türk devletinin acımasız saldırılarını kınaması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Sosyalist ve demokratik kadın ortaklarımız da hükümetlerine çağrıda bulunmalı. İşgalci Türk devletini hep beraber durduralım. ABD’nin de üs bölgelerini terk etmelerini kınıyoruz. Ve şartlar ne olursa olsun devrimci kadınların yanında her zaman yer alacağız” ifadeleri yer aldı.

http://yeniozgurpolitika.net/pakistan-kadin-cephesi-isgalci-turk-devletini-hep-beraber-durduralim/

About Post Author

TJK-E

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir